Ergerlijke inbraken bij Het Wiedenhof en ‘t Saalmerink

Haaksbergen – In de nacht van maandag op dinsdag jongstleden is er ingebroken in 1 appartement van ‘t Saalmerink en 2 inbraken en een poging in appartementen van Het Wiedenhof. “Elke inbraak is ergerlijk. Maar je moet wel helemaal een bord voor je kop hebben als je inbreekt in deze tijd bij mensen die bij de kwetsbare groep horen“, aldus de politie.

“De inbraken bij het Wiedenhof zullen waarschijnlijk hebben plaatsgevonden voor 05.00 uur. Tussen 05.15 uur en 05.30 uur had een 83 jarige bewoonster van ‘t Saalmerink twee jongemannen in de kamer staan. Ze werd wakker. Toen de verdachten dat in de gaten hadden spraken ze haar aan en eisten de pinpas met code. Mevrouw was dat niet van plan en drukte op de alarmknop. Daarop kozen ze het hazenpad. Ondertussen hadden ze al twee portemonnees en diverse sieraden gestolen. Mevrouw kon ons de volgende signalementen geven. Beide daders ongeveer 18 tot 20 jaar. De dader, die aan het bed kwam, was slank, smal gezicht, droeg een zwarte cap en een zwarte jas met een onbekend teken of symbool. De andere dader droeg een zwarte jas met capuchon ( Hoody ). Voor deze daders maken we graag cellen vrij in het arrestantencentrum in Borne”.

Heb je iets gezien of weet je meer? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844. Anoniem een melding doen kan via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

(Bron: politie)